www.biopoiotita.gr

Δευτέρα 19 Μαρτίου 2018

Η προστασία της Φέτας και οι έλεγχοι στο γάλα σε ημερίδα στα Γιάννενα

Η προστασία της Φέτας βρέθηκε στο επίκεντρο ημερίδας που πραγματοποιήθηκε στα Ιωάννινα στις 17 Μαρτίου. Την εκδήλωση διοργάνωσαν ο Όμιλος Φίλων Φέτας σε συνεργασία με την Περιφέρεια Ηπείρου, την Ένωση Νέων Αγροτών Ιωαννίνων, τον Γενικό Αγροτικό Συνεταιρισμό Ιωαννίνων, την ΠΕΔ Ηπείρου και την Πανελλήνια Ένωση Κτηνοτρόφων.
Κεντρικοί ομιλητές της ημερίδας ήταν ο ομότιμος καθηγητής του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών, Εμμανουήλ Ανυφαντάκης, ο οποίος αναφέρθηκε στην «εθνική υποχρέωση για την διασφάλιση ταυτότητας του προϊόντος», ο πρόεδρος του Συνδέσμου Ελληνικών Βιομηχανιών Γαλακτοκομικών Προϊόντων, Χρήστος Αποστολόπουλος, που ανέπτυξε το θέμα «Οι δικαιολογίες του ξεπουλήματος της Φέτας με τις Συνθήκες της Ευρωπαϊκής Ένωσης» και ο πρόεδρος της Ελληνικής Ζωοτεχνικής Εταιρείας, Καθηγητής και τέως πρύτανης του Γεωπονικού Πανεπιστημίου, Γεώργιος Ζέρβας, με την ομιλία του με τίτλο «Ο ρόλος της Φέτας στη βιωσιμότητα της ελληνικής αιγο-προβατοτροφίας».

Οι ομιλητές εστίασαν στην ανάγκη προστασίας της Φέτας και προάσπισής της ενω τάχτηκαν ανοικτά κατά των δυο συμφωνιών με τον Καναδά και την Νότια Αφρική.
Παράλληλα τόνισαν πόσο σημαντικό είναι όλοι να συμμετέχουν στο ψήφισμα μέσω της ιστοσελίδας www.fetasos.gr.

Η Περιφέρεια Ηπείρου στην είσοδο της αίθουσας είχε συσκευασίες από Φέτα «μαϊμού», τις οποίες έχει συλλέξει από διάφορες διεθνείς εκθέσεις που έχει συμμετάσχει.

Ο Περιφερειάρχης Ηπείρου κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης στον χαιρετισμό του τόνισε ότι πρέπει να εντατικοποιηθούν οι έλεγχοι στο εισαγόμενο γάλα, ώστε να γίνεται με κάποιο τρόπο γνωστό πόσο γάλα μπαίνει στην χώρα μας αλλα και σε ποιον πηγαίνει.

Τέλος, ο αντιπρόεδρος της Ένωσης Νέων Αγροτών Ιωαννίνων ζήτησε «την αποκλειστικότητα της Φέτας διεθνώς και καλώντας τους νέους αγρότες να οργανωθούν σε ομάδες παραγωγών για το καλό του κλάδου».

Πηγή: ΑγροΤυπος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου